Završen 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera, izabrane predstave za državnu smotru

predstava-ako-se-vratimo-na-pocetak

Jubilarno 20. izdanje Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), najvećeg i najdugovječnijeg festival zaljubljenika u daske koje život znače, završeno je sinoć svečanom dodjelom nagrada.

Stručno povjerenstvo, u kojem su bili Željka Turčinović, dramaturginja, Andrija Tunjić, kazališni kritičar te Georgij Paro, kazališni redatelj, imalo je težak zadatak odabrati najbolje predstave među čak 45. prijavljenih 45 kazališnih komada.

Nagrada “Daska koja život znači” za najbolji autorski tekst pripala je Domagoju Topiću za tekst “Hej, i ja sam tu” u izvođenju Kazališne grupe “Hej, i ja sam tu” Narodnog sveučilišta Sesvete.

Veno Parašilovac dobio je nagradu “Daska koja život znači” za najboljeg glumca 20. FZKA, i to za ulogu Vedrana u predstavi “Ako se vratimo na početak”, Brune Bartolića i Danijele Evđenić, u izvođenju kazališne družine “Pluton”, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Danijeli Evđenić za ulogu Dore
u istoj predstavi.

Nagrada “Daska koja život znači” za najbolju predstavu 20. FZKA dodijeljena je predstavi “Gospođica Julija” Augusta Strindberga u režiji Christiana Jean-Michel Jalžečića, u izvođenju kazališne družine Erkave.

Igor Ružić, selektor 56. festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održan u Pazinu, od 20. do 22. svibnja i Vodicama, od 27. do 29. svibnja 2016. godine u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, donio je odluku da uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava “Scene na sceni” u režiji Rebecce Agić, u izvođenju Teatra Gaudeamus Centra KNAP.

Foto: Press