Velika Gorica ostaje bez ortodonta, ministarstvo ignorira problem

Nakon što su građani Velike Gorice i okolice umalo ostali bez fizikalne medicine, sve je izglednije kako će ove jeseni ostati bez ortodontske ordinacije.

ortodont
Nakon što je zimu obilježila borba za ostanak Poliklinike za fizikalnu medicinu, u sličnoj situaciji se našla i ortodontska ordinacija, jedina u Domu zdravlja u koju dolaze uz stanovnike Velike Gorice i stanovnici susjednih općina Kravarsko, Orle i Pokupsko, piše portal VGdanas.hr.

Doktorica Jadranka Kurilić uskoro navršava 65.godina čime stječe prava na odlazak u mirovinu, no Ministarstvo zdravlja odbilo je njenu molbu za nastavak rada iako ima dozvolu za rad do 2018.godine, a nemaju namjeru niti angažirati drugog ortodonta na njeno mjesto. Iako su tražili da se održi rad ordinacije u Domu zdravlja još prije godinu dana, odgovor od Ministarstva zdravlja na taj upit još nije stigao.

– Moram reći da smo zahtjev da u Domu zdravlja ostane specijalist ortodonta podnijeli još prije godinu dana, no međutim nismo dobili nikakav odgovor od Ministarstva. Radi se o činjenici da Ministarstvo ima u svojoj Mreži javne zdravstvene službe Grada Zagreba i Zagrebačke županije oko 56 ortodonta, a prema njihovim informacijama i ustroju Mreže bio bi dovoljan 31. Tako da svakome tko želi produžiti svoju djelatnost ne dozvoljavaju to sve dok ne dođu do tog željenog broja – pojasnio je ravnatelj Doma zdravlja, dr. Stjepan Zagorac.