VEČERAS U LISINSKOM: Najbolji hrvatski tamburaši obilježavaju 30 godina profesionalnog djelovanja

Najbolji hrvatski tamburaši
Foto: Press

Najbolji hrvatski tamburaši, jedan od najznačajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj večerasu KD Vatroslava Lisinskog velikim slavljeničkim koncertom obilježavaju 30 godina profesionalnog djelovanja na glazbenoj sceni.

Tom će prilikom biti izvedena i najnovija pjesma Najboljih hrvatskih tamburaša simbolično nazvana “Pjesmo moja”, koju je priznati autor Mario Vestić napisao posebno za ovu priliku. Gosti na koncertu će biti: Mia Dimšić, Učiteljice, grupa Dalmatino i Tamburaši za dušu, koji će sa slavljenicima otpjevati neke od njihovih najvećih hitova.

“Obilježavanje 30 godina profesionalnog djelovanja za nas je zaista važan događaj. Iako u posljednje vrijeme neki drugi glazbeni žanrovi preuzimaju eter domaćih televizijskih i radijskih postaja, tambure i domoljubne pjesme još uvijek žive u srcima i domovima naše vjerne publike, čemu svjedočimo na svakom našem koncertu. Vjerujem da će tako biti i 20. studenog pa pozivam sve željne uživanja u starim i novim hitovima slavonske ravnice da nam se pridruže u KD Vatroslava Lisinski, kako bi se zajedno prisjetili proteklih 30 godina uz našu voljenu tamburu“, poručio je Stanko Šarić, pjevač i frontman Najboljih hrvatskih tamburaša.

Najbolji hrvatski tamburaši, tada pod imenom Zlatni dukati, glazbeni uspon započeli su 1. srpnja 1987. godine zajedničkom odlukom svih članova o profesionalnom bavljenju tamburaškom glazbom.

U narednih 30 godina Najbolji hrvatski tamburaši objavili su gotovo 30 glazbenih albuma s preko 300 skladbi, osvojili su pet diskografskih nagrada Porin, a nastupima u svim krajevima Hrvatske, susjednim zemljama te diljem svijeta, među Hrvatima u dijaspori na gotovo svim kontinentima, značajno su doprinijeli promociji hrvatske narodne skladane glazbe.

Time je sastav ostavio neizbrisiv trag te bio uzor brojnim mladim tamburaškim sastavima koji su se, odrastajući uz njihove pjesme, odlučili krenuti istim putem.

Podršku obilježavanju ove značajne obljetnice Najboljih hrvatskih tamburaša dali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.