VATERPOLO: Hrvatice u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi

Foto: Facebook / HVS

Hrvatska ženska reprezentacija izgubila je četvrtfinalni susret na Europskom prvenstvu u Eindhovenu od braniteljica naslova prvakinja Europe, sastava Španjolske, 17:6.

Očekivano i ništa dramatično. Bila je to još jedna vrlo teška utakmica za naše reprezentativke kojima je ovo bila već peta uzastopna utakmica, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Ritam na koji teško da su naviknuli, a posebno ne protiv same kreme europskog vaterpola kao što su reprezentacije Nizozemske, Grčke, Mađarske i sada Španjolske. Bilo je to lako zamjetno i tijekom današnjeg susreta protiv jednih od favoritkinja ovog prvenstva.
Naime, dok je bilo snage, naše su cure relativno i uspijevale hvatati zamah sa Španjolkama koje su krenule silovito u prvoj četvrtini i povele 5:1, da bi u drugoj dionici naše igračice uspjele smanjiti na 6:4 ili dva gola zaostatka, odnosno u poluvremenu biti na solidnih minus 4 odnosno 9:5 za Španjolsku.

U drugom dijelu utakmice, Hrvatska je postigla samo jedan gol, a primila osam.

Hrvatice će tako u borbu za poredak od 5. do 8. mjesta, baš kao i u Splitu 2022., s prvim ciljem (ne čini se nedostižni), osvajanja 7. mjesta koje vodi u Dohu sljedeći mjesec na Svjetsko prvenstvo.

“Pokušale smo igrati najbolje što možemo, ali Španjolke su jednostavno predobre i nisu nam dale šansu. Za nas je doista čast što smo ovdje, što igramo s ovakvim imenima, suparnicama. Osjećaj je stvarno sjajan i koristim priliku čestitati Španjolkama”, nakon utakmice će Magdalena Butić.

Naše reprezentativke sutra konačno imaju prvi slobodan dan na turniru što će ovom mladom sastavu koji tek skuplja iskustvo, ali iskazuje kvalitetu, biti od neprocjenjive koristi.