HRVATSKA POŠTA: Prigodni poštanski blok za zlatne Barakude

Foto: Hrvatska pošta

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 20. ožujka novi prigodni poštanski blok izdan povodom pobjede Barakuda na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu.

Da bi dodatno ovjekovječila zlatno odličje hrvatskih vaterpolista, Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom izdala prigodni poštanski blok s tri marke koji prikazuje vaterpolsku reprezentaciju koja je za Hrvatsku izborila prvo mjesto na svjetskoj ljestvici. Marku je oblikovala Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prema fotografiji Giorgia Scale (DBM).

Naklada izdanja iznosi 20.000 blokova, a prati ga i prigodna omotnica prvog dana (FDC). Nominalna vrijednost svake marke je 1,70 eura. Blok se može kupiti u poštanskim uredima i na https://www.epostshop.hr/.

Tekst pratećeg letka napisao je Hrvatski vaterpolski savez:

Treći put u povijesti Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu! U uzbudljivom finalu završenom u drami peteraca Hrvatska je u Dohi pobijedila Italiju rezultatom 15 : 13. Nakon sjajnog rezultata u Zagrebu u kojem je u siječnju reprezentacija na Europskom vaterpolskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, već sljedeći mjesec Barakude sa Svjetskog prvenstva donose ono najsjajnije odličje – zlatno!
Hrvatski barjak vijorio se u glavnom gradu Katra, dok je Lijepa naša odjekivala u atraktivnom zdanju Aspire Domea, kao i u domovima diljem svijeta putem malih ekrana. Barakude su još jednom potvrdile kako je hrvatski vaterpolo naš najtrofejniji sport.