Tomašević objašnjava: “Nismo znali da vaterpolisti žele doček!”

Foto: Screenshot

Vaterpoliste su dočekali Šibenik, Dubrovnik, Split, ali ne i Zagreb. Svečano su dočekani u zračnoj luci, ali velikog dočeka nije bilo, zbog čega je javnost uputila salvu kritika i postavila pitanje tko je kriv.

Jedna od adresa je Grad Zagreb, a evo što je o svemu rekao zagrebački gradonačelnik.

“Naravno da mi je žao, to sam rekao i vaterpolistima jučer i reprezentaciji koju sam primio u palači Dverce. Jer da sam znao da postoji bilo kakva želja, očekivanja vaterpolista da imaju doček na Trgu u gradu Zagrebu, naravno da bi se taj doček dogodio i da mi taj događaj organizirali, samo ili s Vladom. Zadnji doček, onaj hrvatske nogometne reprezentacije nakon Katara, organizirali smo s Vladom”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije, prenosi HRT.

Potom je dodao: “E sad, zašto nije bilo, znači pojavila se neka informacija da je bila nekakva pisana komunikacija, neki dopisi prema gradskoj upravi, od nekih aktera, ja ću još jednom reći, nikakvih pismenih komunikacija prema gradskoj upravi vezano za doček nije bilo. Navodno je bila nekakva komunikacija telefonom na nekim nižim operativnim razinama, međutim nije uopće došlo to do nas i ne znam zašto nije došlo, jer smo mi zadnji doček organizirali i komunicirali na najvišim razinama, ja konkretno s ministricom ili konkretno i s drugim uredima i Vladom itd.”

“Mislim da je tu bilo ikakve zle namjere, ja mislim samo da očito nije bila adekvatna komunikacija i dogodilo se što se dogodilo. Znači meni je žao zbog toga što se to dogodilo, jer je očito da su vaterpolisti očekivali to i naravno da su to zaslužili”, poručuje gradonačelnik.