Uručena odličja najboljim sportskim savezima za sudjelovanje na natjecanju Ususret Savi 2020.

Uručena odličja najboljim sportskim savezima za sudjelovanje na natjecanju Ususret Savi 2020.
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio je nagrade najboljim sportskim savezima koji su sudjelovali u natjecanju Ususret Savi 2020., u okviru prve ljetne manifestacije koja se održala na obalama zagrebačke rijeke. 

“Zagrepčani zadnjih pedesetak godina bježe od Save, od poplave 1964., i ovo je prvi pokušaj da, barem preko ljeta, vratimo Zagrepčane na obalu Save”, istaknuo je gradonačelnik te zahvalio svim gradskim uredima i sportskim savezima koji su sudjelovali u organizaciji zanimljivog programa na obalama Save.

Od 19 sportskih saveza, sudionika različitih natjecanja, naročito su se istaknuli dobitnici pokala: Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve je organizirao nordijsko hodanje i vježbanje uz muziku, dok je Zagrebački zrakoplovni savez osmislio najatraktivniji program manifestacije – besplatni paragliding iznad Save, kao i prezentaciju mikro i ultralakih letjelica, paraglidinga i padobranstva.

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom je u osam termina tijekom manifestacije prezentirao Univerzalnu sportsku školu za djecu s teškoćama u razvoju i korektivnu gimnastiku za slijepe i slabovidne.

Kajakaški savez Zagreba je tijekom manifestacije organizirao besplatnu Malu školu raftanja i povremene spustove od Podsusedskog mosta do Željezničkog mosta na A lokaciji, kao i natjecanje u kajaku za 75 natjecatelja u različitim kategorijama.

Zagrebački odbojkaški savez je organizirao Turnir gradskih četvrti u odbojci na pijesku na kojem je nastupilo 11 mješovitih odbojkaških ekipa, a pobjednik je bila ekipa iz Sigeta. 
Zagrebački badmintonski savez je organizirao prezentaciju novog sporta Air badminton koji je moguće igrati s lopticom otpornom na sve vremenske uvjete i na svim terenima, kao i turnir u badmintonu na pijesku.

Zagrebački veslački savez je organizirao utrku u veslanju, a Zagrebački rukometni savez organizirao je treninge i školu rukometa.

U izjavi medijima nakon uručenja nagrada, zagrebački gradonačelnik naglasio je: “Sve što vrijedi u životu – traje. Pa tako i projekt Zagreb na Savi.”

Dodao je i kako treba biti strpljiv, korak po korak vratiti povjerenje Zagrepčana prema svojoj rijeci, nakon čega će ovaj projekt zaživjeti na način kako je to izvorno zamišljeno.

Zadnji dan Ljeta na Savi odigrani su turniri u rukometu i odbojci te badmintonu na pijesku, a održana su i natjecanja u kajaku i u veslanju. Kod Hendrixovog mosta nastupili su dječji zborovi Kikići, Genijalci, Zagrepčanke&Dečki te solistice međunarodnog natjecanja Zagifest.