LJETO NA SAVI: Svake subote i srijede besplatan paragliding za sve građane [VIDEO]

LJETO NA SAVI: Svake subote i srijede besplatan paragliding za sve građane
Foto: Screenshot Youtube

Manifestacija ‘Ljeto na Savi’ donosi jedinstvenu priliku za sve ljubitelje adrenalina i one koji bi se htjeli iskušati u nečemu novom i zabavnom. Svake subote i srijede od 17 do 20 sati na lokaciji kod Mosta slobode sa sjeverne strane rijeke Save za sve građane je organizirano besplatno letenje paragliderom u tandemu.

Zrakoplovni klub Aerotika će u slijedećih mjesec dana pokušati što bolje dočarati ljepote koje nosi padobransko jedrenje ili paragliding. Za razliku od padobranstva paragliderima nije potreban avion.

Tri su načina polijetanja. Sa brda, uz pomoć motora i pomoću sustava vuče. Parajedriličarstvo koje će biti dostupno građanima u sklopu ‘Ljeta na Savi’ vezano je uz polijetanje sustavom vuče tj. vitla. Uzlijetanje vitlom pojednostavnjuje taj zrakoplovni sport jer ne zahtijeva brdo čime se i povećava se broj letačkih dana u godini i broj letova u danu.

Dnevno će srijedom i subotom sukladno vremenskim prilikama moći poletjeti tri do četiri osobe u tandemu s pilotom paraglajdera. Trajanje leta je 15-ak minuta, a u slučaju velikog odaziva organizirat će se izvlačenje sretnog dobitnika leta na paraglideru. Valja napomenuti kako ovaj sport uvelike ovisi o meteorološkim uvjetima i smjeru vjetra, stoga će u slučaju lošeg vremena ili kiše ova aktivnost biti otkazana.

Svi zainteresirani mogu se priključiti već ove subote, 20. srpnja od 17 sati i isprobati nezaboravan let iznad Save.

Evo što ‘Ljeto na Savi’ donosi do kraja srpnja

Manifestacija ‘Ljeto na Savi’ nastavlja s bogatim programom i do kraja srpnja te uz jedinstvenu priliku leta paragliderom donosi građanima još mnoštvo sportsko-rekreativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja na tri lokacije uz obalu rijeke Save.

Građanima je u sklopu manifestacije ‘Ljeto na Savi’ dostupan cjelodnevni program u kojem besplatno mogu sudjelovati na tri lokacije – uz Hendrixov most te na lokacijama kod Mosta slobode na sjevernoj strani te na južnoj strani unutar nasipa kod Bundeka.

Lokacija kod Mosta slobode na sjevernoj strani Save rezervirana je za sve ljubitelje filmova i kulturnih sadržaja. Veliko kino na otvorenome svakog dana od 21 sat građanima nudi besplatne projekcije domaćih i stranih renomiranih filmskih klasika.

Na lokacijama kod Mosta slobode kod jezera Bundek te kod Hendrixovog mosta za građane su dostupne svakodnevne različite sportsko-rekreativne aktivnosti, od igrališta za odbojku na pijesku, nogomet ili rukomet na pijesku, turnira u šahu, Škole raftanja, grupnih programa za vježbanje uz muziku i škole nordijskog hodanja te jahanja i timarenje konja. Detaljan program svih sportskih aktivnosti može se pronaći na službenoj Facebook stranici Ljeto na Savi te službenoj stranici Grada Zagreba.

Subota uz Hendrixov most rezervirana je za najpoznatije klasike rock glazbe pa tako i sve ljubitelje Jimmyja Hendrixa, AC/DC-a, Claptona i drugih rock ikona, a odličnoj zabavi uz Savu će doprinijeti i DJ Akademija svakog dana od 20 do 21 sat kod Mosta slobode te od 21 do 23 sata kod Hendrixovog mosta.

Sav sadržaj je besplatan za sve građane, no valja napomenuti da se u slučaju kiše sve aktivnosti odgađaju. Sve aktivnosti i detaljan program manifestacije može se pratiti na službenoj Facebook stranici Ljeto na Savi te službenoj stranici Grada Zagreba.