Uoči nove kazališne sezone, Hrvatsko narodno kazalište krenulo s upisom pretplate

Foto: HNK

Upis pretplate Hrvatskoga narodnog kazališta za sezonu 2023./2024. počinje 1. rujna na blagajni kazališta i online na web stranici www.hnk.hr.

Svečani početak kazališne sezone počinje 22. rujna baletnim koncertom Život na pozornici posvećenim umjetnicima koji su nakon desetljeća rada završili svoj radni vijek u Baletu te mladim plesačima koji su došli u ansambl.

Početkom listopada publiku očekuje prva dramska premijera Zbilja, autorski projekt Tomislava Šobana, a krajem mjeseca na sceni će premijerno biti izvedena Verdijeva opera Rigoletto pod ravnanjem Piera Giorgia Morandija. Prva baletna produkcija bit će predstava Hamlet u studenome, velika ansambl-predstava koja se temelji na Shakespeareovu remek-djelu u koreografiji Lea Mujića. Godina završava jednim od najpoznatijih tekstova hrvatskoga pisca Milana Begovića Pustolov pred vratima u režiji Helene Petković.

Zagrebački HNK stavlja poseban naglasak i na obiteljske odlaske u kazalište, stoga već drugu sezonu ima pretplatu – Kazalište za obitelj, osmišljenu kako bi se djeci i mladima približila umjetnost u cjelini te potaknulo roditelje da s djecom pogledaju neke od atraktivnih naslova prilagođenih za njihovu dob.

Također je uveo novu kategoriju, Moja prva pretplata – Kazališni debi, kojom nudi prva kazališna iskustva gledateljima koji će prvi put ili prvi put nakon dugo vremena kročiti u kazalište.

 

ZAŠTO POSTATI PRETPLATNIK

Raznolikost predstava: Pretplatom u zagrebačkom HNK otvorit ćete vrata svijeta raznolikih umjetničkih izričaja. Uz 12 različitih kategorija pretplata publika može odabrati onu koja najbolje odgovora njihovim interesima.

Izbor sjedala: Najnovije predstave Drame, Opere i Baleta možete gledati premijerno prvi na mjestu u gledalištu koje vam najviše odgovara.

Ekonomska isplativost: Kupnjom pretplate za HNK u Zagrebu ostvarujete znatne uštede u usporedbi s pojedinačnim ulaznicama.

Stvaranje uspomena: Pretplatom na predstave stvarate posebne trenutke s obitelji i prijateljima. Zajedno ćete dijeliti iskustva koja će se pamtiti cijeli život.

Posebne pogodnosti: Na kućnu adresu dobivat ćete mjesečni raspored predstava kako biste na vrijeme doznali kad je na rasporedu predstava iz vaše pretplate, ali i ostale predstave iz repertoara kazališta.

KAKO KUPITI PRETPLATU
Upis pretplate možete napraviti na mrežnim stranicama www.hnk.hr sve do 30. rujna te na blagajni HNK u Zagrebu od 1. do 30. rujna 2023.
Pretplatničke kartice preuzimaju se na kazališnoj blagajni od 1. do 30. rujna 2023.

Cjenik te popis pretplata objavljen je na mrežnim stranicama kazališta.