Unicef donirao Hrvatskoj 10 uređaja za liječenje pacijenata s težim simptomima zaraze koronavirusom

Unicef donirao Hrvatskoj 10 uređaja za liječenje pacijenata s težim simptomima zaraze koronavirusom
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Nova pošiljka medicinske opreme koju je osigurao UNICEF stigla je u Zagreb te je deset oksigenatora, uređaja koji se upotrebljavaju u liječenju oboljelih kojima je potrebna terapija kisikom, predano Ravnateljstvu civilne zaštite.

Na primopredaji su prisustvovali pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut sa suradnicima, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Oksigenatori služe kao koncentratori kisika i osiguravaju koncentrirani kisik oboljelima kojima je potrebna terapija kisikom. Donacija vrijedna 52.600 kuna dio je ukupnog UNICEF-ova odgovora na pandemiju koronavirusa, koji uključuje podršku zdravstvenom i obrazovnom sustavu te djeci i njihovim obiteljima.

“Ova donacija je još jedan primjer uspješne i kontinuirane suradnje Ravnateljstva civilne zaštite s UNICEF-om , pogotovo u segmentu smanjenja rizika od katastrofa te edukacije naših najmlađih o opasnostima od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa. Danas, u vrijeme opasnosti od globalnog širenja koronavirusa, ovo je iznimno vrijedna donacija te se ovim putem zahvaljujem svim predstavnicima UNICEFA-a na predanim uređajima”, naglasio je tom prilikom pomoćnik Damir Trut.

“Također, kampanja ‘Zajedno protiv koronavirusa’ dosad je osigurala velike količine medicinske i zaštitne opreme i pokazala kako svi koji su sudjelovali u navedenoj kampanji brinu o sigurnosti i zdravlju svih građana. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske”, dodao je Trut.

“Ova kriza pogađa svaku obitelj u Hrvatskoj te ima značajan utjecaj na živote djece. Ova izazovna vremena traže veliku solidarnost i trenutačnu akciju kako bismo zaštitili djecu i njihove obitelji. UNICEF predano radi na pružanju najbolje moguće skrbi, posebno za najugroženije. Sada više nego ikad računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da se podrži najmlađe”, kazala je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te zahvalila partnerima, donatorima, tvrtkama i građanima koji su podržali UNICEF-ov odgovor na krizu.