Iz Jastrebarskog krenuo konvoj pomoći za Tursku, na ispraćaju je bio i turski veleposlanik

Foto: MUP

Iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom danas je prema Turskoj upućen konvoj pomoći u vidu opreme za zbrinjavanje stanovništva te hrane i medicinske opreme (deke, vreće za spavanje, kreveti na kat, madraci, poljski kreveti, zimski šatori, zaštitne maske, naočale, respiratori, sanitetski materijal, dezinficijensi i sl.) u vrijednosti 819.601,50 eura.

Ispraćaju konvoja nazočili su ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Yavuz Selim Kiran.

Foto: MUP

Tom prilikom, ravnatelj je istaknuo kako je u vrlo kratkom vremenu, od donošenja Odluke Vlade, Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s Ravnateljstvom za robne zalihe i Ministarstvom zdravstva pripremilo svu najpotrebniju opremu koja se šalje danas u Tursku.

“Ovdje smo još jednom pokazali sinergiju svih humanitarnih organizacija i države u cilju pomoći narodu koji je stradao u potresu. Hrvatska je i ovim putem pokazala solidarnost prema Turskoj, kao što su i oni nama u donacijama i opremi za vrijeme potresa koji su se dogodili u Hrvatskoj”, zaključio je ravnatelj Trut.

Konvoju s opremom i prehrambenim artiklima koju je dalo Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo za robne zalihe i Ministarstvo zdravstva, priključili su se i kamioni s pomoći koju daju Hrvatski Crveni križ i Hrvatski Caritas.

Osim ravnatelja Truta i veleposlanika Kirana, ispraćaju konvoja za Tursku nazočili su i predsjednik Hrvatskog Caritasa monsinjor Bože Radoš te izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Vlada RH, u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Hrvatskim Crvenim križem, upućuje financijsku pomoć Sirijskoj Arapskoj Republici u iznosu od 200.000,00 eura.