Unatoč koroni, održat će se manifestacija “Kaj su jeli naši stari”! Doduše, u nešto drugačijem izdanju…

Unatoč koroni, održat će se manifestacija “Kaj su jeli naši stari”! Doduše, u nešto drugačijem izdanju...
Foto: Zagrebačka županija

Zbog epidemiološke situacije manifestacija “Kaj su jeli naši stari” neće se održati. Točnije, neće se održati na uobičajeni način, ali Turistička zajednica Grada Vrbovca i Grad Vrbovec kreću sa zanimljivim alternativnim projektom.

Na YouTube kanalu “Kaj su jeli naši stari TV” jednom će tjedno objavljivati novu epizodu emisije koja će oživjeti duh manifestacije, javlja Radio Vrbovec.

“Emisija kao glavni motiv ima spremanje domaćih jela i promicanje naše tradicionalne hrane. Svaka epizoda ugostit će drugog domaćina koji će na svoj način publici prenijeti običaje i način pripreme tradicionalnih jela”, izjavila je direktorica TZ Grada Vrbovca Jasna Benedik.

Cilj cijele priče, dodala je, jest promovirati i lokalne udruge, KUD-ove, društva i pojedince koji promiču kulturu svoga kraja.

Da ipak ne ostane sve samo u virtualnom svijetu organizirana je i suradnja s domaćim ugostiteljima, koja će ovih dana očuvati duh čuvene manifestacije koja ove godine slavi 40. rođendan.

“Na Trgu Petra Zrinskog od utorka 25. kolovoza možete kušati razna tradicionalna jela u našoj KSJNS kućici, koja će u tjednu manifestacije raditi do 30. kolovoza. Sljedeća tri mjeseca (za vrijeme puštanja epizoda KSJNS TV) kućica će raditi svaki utorak, kada će ponuditi i ostala jela iz emisije”, najavila je Jasna Benedik.

Prva epizoda emisije iz serijala “Kaj su jeli naši stari TV” bit će objavljena uoči vikenda manifestacije, u četvrtak, 27. kolovoza.