Pokušala ući u Hrvatsku s krivotvorenim graničnim štambiljima

Ilustracija | Foto: MUP

Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “krivotvorenja isprave”.

“Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 11. kolovoza, oko 22.10 sati, u zajedničkoj suradnji policije i carine, kontroliran je autobus, vozač, putnici i prtljaga. Putnica u dobi od 26 (državljanka Bosne i Hercegovine), policijskim službenicima je na uvid dala putnu ispravu sa otisnutim štambiljima graničnih prijelaza za koje su policajci izrazili sumnju u originalnost”, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Daljnjim radom potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim graničnim štambiljima, koje je osumnjičena nabavila unazad dva tjedna na području Bosne i Hercegovine od nepoznate osobe za 100 eura, te je tako sa krivotvorenim graničnim štambiljima namjeravala ući u Republiku Hrvatsku i druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.

Također je istoj sukladno odredbama Zakona o strancima izdano rješenje o odbijanju ulaska u Republiku Hrvatsku.