UHIĆEN 31-GODIŠNJAK: Zatečen s 35 kg riječnih rakova u vozilu, policija podigla kaznenu prijavu

Policija
Ilustracija | Foto: policija.hr

Prilikom kontrole prometa i pregleda vozila policija je na širem imotskom području u jednom vozilu pronašla sedam vreća u kojima su se nalazili riječni rakovi.

“Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom. Naime, u subotu ujutro na širem imotskom području policijski službenici su zaustavili osobno vozilo registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, s kojim je upravljao spomenuti, a kojom prilikom je u vozilu zamijećeno sedam vreća u kojima su se nalazili riječni rakovi. Vaganjem je utvrđena količina od 35,75 kilograma”, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste slatkovodnih životinja, odmah je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Pronađeni rakovi su oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnom agencijom, dok je po dovršenom istraživanju protiv 31-godišnjaka podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo “trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima”.