Preko interneta naručivao marihuanu za preprodaju, policija ga privela nakon što je u pošti preuzeo paket

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje iz inozemstva, preko internetske stranice kupovao veće količine konoplje tipa droga koja je potom skrivena u poštanskim paketima prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge pošte. Osumnjičeni je pošiljke preuzimao, a potom drogu skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na adresi prebivališta na području Novog Zagreba nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Pretragom doma i drugih prostorija gdje prijavljeno stanuje osumnjičeni pronađeno 8,0 grama marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje mase. U paketu koje je osumnjičeni preuzeo, pretragom je pronađeno ukupno 8.681,0 grama marihuane pakirane u plastične pakete.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.