Tijekom vikenda žičarom na Sljeme prevezeno gotovo 25.000 putnika

Žičara Sljeme
Foto: ZET

Proteklog vikenda kada je vožnja žičarom na Sljeme bila besplatna, prevezeno je gotovo 25.000 putnika, a što je pet puta više u odnosu na ostale vikende, kada se uobičajeno preveze 5.000 putnika, objavio je ZET.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević donio je odluku da vožnja žičarom tijekom vikend bude besplatna s obzirom na snježni ugođaj i sunčano vrijeme, a takva odluka pokazala se “pun pogodak” obzirom na odaziv građana.

“Odlična ideja. Odlučili smo se za obiteljski izlet na Sljeme jer osim što je besplatna žičara, ići ću na besplatno skijanje, a žena i djeca će na sanjkanje”, kazao nam je jedan posjetitelj.

Naime, uz besplatnu žičaru, na Sljemenu su otvorene i staze za sanjkanje, uključujući i noćno sanjkanje, a u nedjelju i ponedjeljak je i besplatno skijanje. To je potaknulo ogroman broj građana na izlet na Sljeme pa su se gužve počele stvarati odmah po otvaranju žičare tijekom jutarnjih sati, no to nije previše utjecalo na dobro raspoloženje posjetitelja.

Kako bi se smanjile prometne gužve, ali i zbog ograničenih kapaciteta u garaži, gradonačelnik Tomašević je pozvao je sve posjetitelje da koriste usluge javnog prijevoznika jer je ZET tijekom vikenda pojačao tramvajske i autobusne kapacitete koji prometuju do Gračanskog dolja. Tramvajska linija 15 ostvarivala je polaske s Mihaljevca prema Gračanskom Dolju svakih sedam do osam minuta, a autobusna linija 140 bila je pojačana s dodatnim autobusima.

Podsjećamo, kako je žičara radnim danima u pogonu od 8 do 17 sati (zadnji polazak s Donje postaje u 16.30 sati), a vikendom i praznikom od 8 do 18 sati (zadnji polazak s Donje postaje u 17.30 sati).