U Zaprešiću otvorena logopedska ambulanta Poliklinike SUVAG

U Zaprešiću otvorena logopedska ambulanta Poliklinike SUVAG
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Zaprešiću otvorio logopedsku ambulantu Poliklinike SUVAG.

“Drago mi je da naša vodeća ustanova u državi za pomoć pri govornom poremećaju može pomoći ljudima u Zaprešiću”, rekao je Bandić na otvorenju, još jednom napomenuvši kako je ovo samo još jedan od dokaza da administrativne granice nikada nisu činile barijeru za dobru suradnju dva grada.
 
Prisutne su pozdravili i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk koji je naglasio veliku potrebu za logopedijom u Zaprešiću i okolnim mjestima koja mu gravitiraju što zajedno uključuje oko 60 tisuća stanovnika. 

“Zahvaljujem poliklinici SUVAG i Gradu Zagrebu, koji su prepoznali potrebu da pružimo zdravstvenu uslugu kakvu ljudi u 21 stoljeću i zaslužuju”, rekao je Turk.
 
Ravnateljica Poliklinike SUVAG Katarina Pavičić Dokoza objasnila je kako je otvorenje ove ambulante jedan veliki iskorak kojim se nastavlja koncept „Zdravlje za sve“. 

“Svjedoci smo povećanja broja djeca sa govorno jezičnim poremećajima, ali  u isto vrijeme raste i broj govorno jezične patologije među odraslom populacijom. Veseli nas što smo ovdje i što smo imali podršku Grada Zagreba, Grada Zaprešića, Ministarstva zdravstva i upravo je ta sinergija i sloga pokazala da stvari neće ostati samo na riječima već su ona pretočena u djelo koje danas ovdje i vidimo”, dodala je ravnateljica.
 
Grad Zaprešić je osigurao prostor i dva elektroakustička aparata za individualnu korekciju govornih poremećaja, a Poliklinika SUVAG dva logopeda. Riječ je o logopedskoj usluzi za oko 300 djece koja nisu uključena ni u jedan oblik logopedske terapije, 100-tinjak djece koja su uključena ali ne u dovoljnoj mjeri te za 30-ak odraslih osoba.
 
Svcečanost u Zdravstvenom centru Zaprešić-sjever obogatio je i nastup mališana iz Dječjeg vrtića Vrtuljak.