Pred vatrogascima je besana noć! I dalje bukti požara plastike u Zaprešiću, u pomoć stižu roboti

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas u 19:07 sati dojavu da je u skladištu tvrtke za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću izbio požar plastike.

Na terenu su vatrogasci, policija, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, a obaviješteni su i načelnik Stožera civilne zaštite grada Zaprešića te inspektori zaštite okoliša i zaštite od požara.

“Molimo građane Zaprešića i okolnih mjesta da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova te da se ne približavaju mjestu događaja kako bi operativne snage mogle nesmetano djelovati”, upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

Kako javlja HRT, na mjesto događaja stigao je i ministar Davor Božinović. Rekao je kako je na terenu preko 200 vatrogasaca s 40 vatrogasnih vozila.

“Bitno je da pošaljemo poruku o tome da nema stradalih i da građani u ovom dijelu Zaprešića i okolice zatvore prozore i da ne izlaze van zbog toga što nemamo analizu onoga što se nalazi u oblaku, odnosno koliko je zrak zagađen”, rekao je Božinović.

Pozvao je građane da prate informacije i upute vatrogasaca i Ravnateljstva civilne zaštite te dodao da će se “vjerojatno angažirati roboti koji su gasili požar plastike u Osijeku”.

Istaknuo je kako se za sada ne zna što je uzrok požara.

“Ono što sam čuo od ljudi s iskustvom, sigurno je da će raditi cijelu noć. Vatrogasci čine sve kako bi ugasili požar i spriječili njegovo širenje”, kazao je ministar i dodao da trenutno nema ugroze za stanovništvo.