U Zagrebu predstavljen bogat umjetnički program 72. Ljubljana Festivala

Ukloni pojam: 72. Ljubljana Festival 72. Ljubljana Festival
Foto: Ivan Mihaljević / Unimedia

U Klubu Komedija u Zagrebu danas je predstavljen program 72. Ljubljana Festivala.

Miljenko Puljić, ravnatelj Kazališta Komedija, tom je prilikom podsjetio na višedesetljetnu suradnju s Ljubljana Festivalom, na kojem su gostovale mnoge Komedijine uspješnice te je, isto tako, istaknuo veliki doprinos i sudjelovanje umjetnika iz Slovenije.

Potvrdu te duge suradnje izrazio je i Darko Brlek, dugogodišnji ravnatelj i umjetnički voditelj Ljubljana Festivala.

Brlek je govorio o ovogodišnjem programu koji započinje već 20. lipnja, a proteže se sve do kraja rujna s nizom atraktivnih događanja i gostovanjima afirmiranih umjetnika.

Osvrnuo se, također, i na važnost potpore lokalne zajednice te naglasio da Festival ne bi mogao imati takve dosege bez financijske potpore Grada Ljubljane, koja ove godine iznosi oko pet milijuna eura, a vlastiti prihodi Festivala od prodaje karata i sponzorstava donose još dodatna tri milijuna, a usporedimo li tih osam milijuna s našim najvećim festivalom – Dubrovačkim ljetnim igrama, koje su ispod dva milijuna eura – jasno je da je riječ o vrlo ozbiljnom projektu koji je po mnogočemu jedan od najvećih u srednjoj Europi.

Predstavnica Turističke zajednice grada Ljubljane iznijela primjere suradnje s Festivalom i razvoja turizma uz pomoć njegove kulturne ponude.

Prezentaciju programa su, osim medija, pratili mnogi naši poznati umjetnici, poput ravnateljice Dubrovačkih ljetnih igara Martine Filjak, maestra Tonča Bilića, predsjednika Hrvatske glazbene mladeži, Krunoslava Marića, predsjednika Upravnog odbora Zagrebačkih solista, Igora Waidlicha, ravnatelja KNAP-a, te predstavnici Turističke zajednice i drugih institucija.