GYPSY SWING NA DALMATINSKI NAČIN: Glazbena poslastica Ivana Grgića i “Špirologije” u Klubu Komedija

Ivan Grgić i Špirologija
Foto: osobna arhiva

“August…Rhythm changes” koncertna je promocija autorskog gypsy swing albuma gitarista Ivana Grgića – Špire. Na albumu je deset originalnih skladbi i jedna tradicionalna kompozicija.

„Špirologija“ je gypsy jazz sastav koji je osnovao Ivan Grgić – Špiro, bivši gitarist legendarnog Gadjo Manouchea u kojem je svirao više od 13 godina, nastupajući po Hrvatskoj i Europi. Uz njih, svirao je i s glazbenicima kao što su Joscho Stephan, Robin Nolan i Gunhild Carling, Neno Belan, Mate Matišić… Špirini autorski projekti više puta su nominirani za razne nagrade kao što su Porin i Rock&Off, piše ArtCaffe.

Članovi sastava su: Ivan Grgić – Špiro, Mirko Prišlin, gitara, i Mario Jamnić, kontrabas, a pridružit će im se Diego Ortiz, harmonika i klavir, Radovan Bjelajac, violina, te Franjo Stojaković, klarinet.

Karte kupite radnim danom u Oktogonu na blagajni Kazališta Komedija ili na: Gypsy swing koncert: “August…Rhythm changes”

Autor glazbe i osnivač sastava “Špirologija”, gitarist Ivan Grgić poručio je: “Dragi prijatelji, pozivam vas na koncertnu promociju albuma koji se stvarao godinama i napokon je zgotovljen. Svirat ćemo uglavnom originalne kompozicije s albuma, nekoliko originalnih kompozicija kolege Diega Ortiza i jazz manouche standarde. Uz Mirka Prišlina i Maria Jamnića pridružit će nam se violinist Radovan Bjelajac i klarinetist Franjo Stojaković.

Promocija će se održati u Klubu Komedija, Cesarčeva 2., jednom od najboljih klupskih prostora, za koji mislim da je jedini kod nas na takvoj razini. Broj sjedećih mjesta je ograničen pa bi bilo dobro da unaprijed kupite ulaznice. Volio bih da dođete u što većem broju. Bit će dobre glazbe i vrhunske zabave!”.

Ova promocija još je jedan u nizu odličnih koncerata u okviru novopokrenute Jazz scene Kluba Komedija koju je publika izvanredno prihvatila pa uvijek, na do posljednjeg mjesta popunjenim nastupima, vlada vrhunska atmosfera.

Komedija osigurao je zaista sjajne uvjete s vrhunskim razglasom i rasvjetom pa mnogi ovaj klub uspoređuju s vrhunskim jazz klubovima diljem svijeta.

Definitivno je riječ o mjestu koje sa svakim novim koncertom postaje nezaobilazno za ljubitelje jazz glazbe.

Pogledajte videonajavu: