Legendarni jazz sastav Black Coffee u Klubu Komedija obilježavaju 30. godišnjicu uspješne karijere

Foto: Black Coffee

U Klubu Komedija, u subotu, 13. siječnja, u 20.30 sati održat će se koncert legendarnog jazz sastava Black Coffee. Ovo je jedan u nizu koncerata kojim obilježavaju 30. godišnjicu uspješnog djelovanja, a gošća će im biti atraktivna glumica i pjevačica Ana Uršula Najev, javlja portal ArtCaffe.

Njihovo muziciranje davno je prešlo okvire jazz glazbe u kojoj su i dalje nenadmašni, a publika u Klubu Komedija imat će priliku napraviti glazbeni izlet kroz njihovu karijeru i sve ono što su tijekom nje izvodili.

Razne uspješnice popa, bluesa, funka, soula te uživati u pomalo neočekivanoj, ali izvrsnoj suradnji s talentiranom glumicom i pjevačicom Anom Uršulom Najev, koja osvaja i glasom i stasom.

Renato Švorinić ističe da je ovo suradnja koja spaja mladost i iskustvo, a svi koji su imali prigodu čuti ovaj “nenadani” spoj slažu se kako je svojim vokalom Ana Uršula Najev donijela osvježenje i malo drugačiju sliku trija Black Coffee.

Ana Uršula Najev sve češće u svojim nastupima pokazuje glazbeni talent i vokalne sposobnosti; nastupala je s mnogim sjajnim orkestralnim glazbenicima, ali i održala samostalne koncerte sa svojim bendom. Vjerujemo da će njezin iznimni talent, što u scenskom, što u vokalnom izričaju, uskoro upoznati i šira zagrebačka publika.

Dobra glazba nema granica niti se može lako podijeliti po vrstama, nego po kvaliteti i emocijama koju prenosi, a izvedba kojom se Ana dokazala je svakako i široj javnosti poznata tv izvedba pjesme “Žute dunje” koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Stoga ovaj spoj Ane Uršule Najev i Black Coffeea obećava izvanrednu glazbenu večer na nadolazećem koncertu u Klubu Komedija koji će se u cijelosti snimati za televiziju.

Prije fantastičnog ovoljetnog koncerta u Splitu, Ana je izjavila: “Svaki nastup s Black Coffeejem za mene je inspirativan. Dijeliti pozornicu s njima je čista radost, kao i pjevati u rodnom gradu. Ovu sjajnu ekipu sam upoznala u proljeće 2016. godine kad smo s Matijom Dedićem nastupali u HNK-u u Splitu na koncertu posvećenom Arsenu, koji je nedugo prije preminuo. Prošlog ljeta se dogodila naša prva suradnja, potpuno slučajno, i to upravo u Splitu. Našli smo se tada maltene na blef i osjećaj je bio kao da sviramo skupa po stoti put. Zaključili smo kako bi glupost bila ne ponavljati tako lijepe trenutke. Kako je od starta naša simbioza nastajala brzo i kako smo stacionirani u različitim gradovima, odlučili smo napraviti fuziju njihovog klasičnog repertoara koji sigurno dobro poznajete i nekog mog stila koji do tada nisam imala prilike često izvoditi. Ranije mi je fokus bio usmjeren ili na izrazito bendovske ili na jako minimalističke aranžmane, a s Coffeejem sam dobila priliku igrati se s cijelim tim ogromnim prostorom između. Upravo spontanost i zaigranost koju gajimo su čimbenici magije i dobrih vibracija koju stvaramo skupa s publikom. Za mene je najljepše vidjeti osmijehe na licima slušatelja i zato mi je drago da se širi dobar glas i interes. U mom repertoaru nikada nije bilo pravila, baš kao ni u jazzu, pa možete očekivati i Dinah Washington i Olivera Dragojevića. S radošću vas pozivam da nam se pridružite u Klubu Komedija na našem zagrebačkom koncertu.”