U Zagrebu besplatni udžbenici za srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno su prihvatili prijedlog gradonačelnika Milana Bandića za nabavu besplatnih srednjoškolskih udžbenika za učenike iz obitelji s troje i više djece za školsku godinu 2014./2015.

skupstina_zg_2014
To će pravo ostvariti i ako pohađaju neku srednju školu izvan Zagreba, a potrebna sredstva osigurat će se izmjenama proračuna Grada Zagreba za 2014., koje će gradonačelnik uputiti na sljedeću sjednicu Gradske skupštine.

Zastupnici većinom glasova nisu prihvatili prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a da se glasuje o njihovu amandmanu kojim su predložili da besplatne udžbenike dobiju svi učenici u Zagrebu. Smatraju da se diskriminira dio djece koja dolaze iz obitelji s manje djece, a u potencijalno težim financijskim uvjetima, primjerice u slučaju samohranih roditelja.

Gradski zastupnici prihvatili su i odluku o uvjetima i kriterijima postupka za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije u stambenim zgradama priključenima na centralni toplinski sustav na području grada Zagreba.

Gradski su zastupnici, među ostalim, prihvatili izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga d.o.o. te Grupe Zagrebački holding za 2013. s 22 glasa za, pet protiv i 11 suzdržanih. Zasad prevladavaju dobri rezultati, cjelina priče ide u dobrom smjeru, nastavit ćemo snižavati troškove rada, rekao je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i dodao kako su imali oko 1700 radnika manje u odnosu na kraj 2012.

Većinom glasova zastupnika pozicije te suzdržanim glasovima oporbe prihvaćen je prijedlog zaključka o sklapanju nagodbe u postupku izvlaštenja Miramare centra d.d.