Grad Zagreb učenicima osnovnih škola u Petrinji darovao udžbenike

Grad Zagreb učenicima osnovnih škola u Petrinji darovao udžbenike
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić danas je na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji otvorio 14. Petrinjske sportske susrete branitelja te u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića predao udžbenike – poklon Grada Zagreba – za 1.640 učenica i učenika pet petrinjskih osnovnih škola.
 
“Iako ovi susreti imaju sportski predznak, tradicionalno se već 14. put održavaju u spomen na rujanska događanja u Petrinje ratne 1991. te u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata”, naglasio je gradonačelnik Bandić, prisjetivši se legendarnog zapovjednika 2. pješačke bojne Banijska oluja 2. gardijske brigade Gromovi, brigadira Hrvatske vojske Predraga Matanovića koji je poginuo u akciji Oluja 1995. na ulazu u Petrinju.

“Grad Zagreb uvijek podržava ovakve manifestacije kao i sve druge aktivnosti kojima je cilj očuvanje uspomene na hrabre hrvatske branitelje”, dodao je gradonačelnik te sudionicima Susreta zaželio puno sportske sreće i dobro druženje.
 
Primopredaji udžbenika koje je Grad Zagreb poklonio za petrinjske osnovnoškolce prisustvovali su učenici, roditelji i ravnatelji pet osnovnih škola te gradonačelnici Petrinje i Zagreba Darinko Dumbović i Milan Bandić.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Ruža Novaković izrazila je zadovoljstvo zbog doniranih udžbenika jer, kako je istaknula, “to je veliko olakšanje za naše roditelje i zbog toga vam puno hvala”. “Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti”, dodala je ravnateljica.
 
“Ovo nije prvi put da Grad Zagreb pomaže Petrinji. Veliko vam hvala na ovom poklonu koji nam puno znači”, rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović te napomenuo da se zajedničkim radom i suradnjom može napraviti puno više. 

“Drago nam je da je Petrinja dobila status Grada prijatelja djece, ali to se ne bi ostvarilo da nismo izgradili igrališta i klizalište za koje smo, također, imali potporu Zagreba. Nadam se da ćemo i dalje surađivati i razvijati Petrinju”, dodao je gradonačelnik Dumbović, najavivši i ove godine predstavljanje Petrinje u Zagrebu.
 
Bandić je naglasio da će Grad Zagreb i dalje pomagati Petrinji i svim gradovima koji su pretrpjeli štetu u Domovinskom ratu jer djeca Petrinje i cijele Hrvatske zaslužuju imati sve što imaju djeca u Zagrebu. 

“Ovo je mala gesta, znak pažnje prema građanima Petrinje i braniteljima”, rekao je Bandić te dodao: “Ići ćemo s prijedlogom u Sabor da Vlada RH vrati novac roditeljima koji su kupili udžbenike jer sva djeca zaslužuju imati besplatne udžbenike.”