Propao Bandićev plan, ništa od novih parkirališnih zona

Milan Bandić
Foto: Zagreb.hr

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine nisu danas prihvatili prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o novom načinu naplate parkiranja po kojem su se u Zagrebu uz postojeće četiri trebale uvesti još dvije parkirališne zone.

Taj je prijedlog podržalo 18 gradskih zastupnika, a njih 26 bilo je protiv.

U raspravi je potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) istaknuo kako je intencija tog prijedloga naplata parkiranja stanarima, koji bi time plaćali još jedan porez na motorna vozila. On tvrdi da je naplata parkiranja sada isplativa jedino u prvoj i drugoj zoni, a već treća zona se ne isplati.

Tomislav Stojak (HNS) rekao je da zdrav razum odmah kaže kako to ne treba podržati. To je odluka kojom Bandić želi građanima uvesti novi harač, pa je ne treba ni u kojem slučaju podržati, poručio je Stojak.

Potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević (lista Milana Bandića) rekla je da se u prijedlogu ne kaže da će se parking naplaćivati na području cijelog Zagreba, nego tamo gdje ljudi to zatraže.

Zvane Brumnić (SDP) odvratio je kako se iz prijedloga vidi upravo da će se parking naplaćivati u cijelom gradu, a potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) također tvrdi da se de facto radi o novom porezu jer se Bandić vodio idejom da će smanjiti cijene parkiranja, ali će proširiti zone, samo da Grad nije u minusu.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) rekao je u ime Kluba HSLS-HSS kako je apsurdno da su se spustile cijene parkiranja u centru grada, a žele se uvesti parkirališna mjesta u dijelovima grada koji za to nemaju uvjete.