U Super Andriji se otvara socijalni dućan

Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika, sutra otvara socijalni dućan, drugi u gradu Zagrebu.

socijalni_ducan

Dućan se otvara na inicijativu Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Crvenog križa grada Zagreba i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a uz podršku Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog i tvrtki Billa, Dinova-Diona, Dukat, Jamnica, Konzum, Lidl i Prehrana trgovina.

Cilj ovog projekta pružanje je pomoći socijalno ugroženim sugrađanima u hrani i higijenskim potrepštinama.

U program će biti uključene osobe koje nisu u sustavu dobivanja pomoći u naravi preko Grada Zagreba ili neke druge institucije, a korisnici će robu preuzimati isključivo po pozivu od strane Crvenog križa grada Zagreba i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Kako je u jednom razgovoru za Soundset pojasnila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zašititu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, “svi oni građani koji imaju mirovine na granici da ne dobiju dodatak grada i nemaju prava na pučku kuhinju, imaju prava na korištenje dućana.”

“Roba će biti besplatna, ali će to biti proizvodi koji su pred istekom roka od prehrambenih proizvoda do higijenskih potrepština. Nigdje ne smije biti da je istekao rok, nego dva tri dana prije. To će biti kao normalna roba na policama. Prisutni će biti i volonteri trgovci”, pojasnila je Višnja Fortuna.