U subotu na Bundeku sjajna trkačka zabava – GRAWE noćni maraton

U subotu na Bundeku sjajna trkačka zabava - GRAWE noćni maraton
Foto: GRAWE noćni maraton

Posljednji vikend u kolovozu na Bundeku je tradicionalno rezerviran za sjajnu trkačku zabavu pod mjesecom – GRAWE noćni maraton.

U organizaciji Atletskog kluba Sljeme i osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska skoro 2.000 trkača će u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati trčati pod sloganom “Neki drugi svijet” i tako još jednom osvijetliti zagrebački Bundek i Savski nasip.

GRAWE noćni maraton kruna je godišnje PoKRENI inicijative, koja za cilj ima motivirati osobe za pokretanjem i uvođenjem zdravih životnih navika. Glavna vizija PoKRENI inicijative je činjenica da je svima nama najteže napraviti onaj prvi korak i na njega najteže odlučujemo ako nemamo potporu, motivaciju, odnosno neki okidač koji će nas pokrenuti.

Motivacija često dolazi iz želje da napravimo neko dobro djelo i pomognemo onima koji se možda i ne mogu kretati, stoga PoKRENI inicijativa već pet godina ima i dobrotvoran karakter.

Tako su brojni trkači i ove godine pokazali veliko srce i zajedničkim snagama putem PoKRENI – Pokloni svoje kilometre izazova u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana prikupili 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

Osiguravajuće društvo GRAWE d.d. upravo će na noćnom maratonu sve ove kilometre donirati Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) u obliku donacije od 100.000 kuna.

Ova je utrka namijenjena prije svega svima onima koji žele istrčati svoju prvu utrku. Njima je na raspolaganju posebna disciplina ‘Desetinka’ od četiri kilometra, a svim ostalim već iskusnim trkačima tu su i nešto veće duljine od 10 kilometra, polumaratona, 3/4 maratona (32km) ili cijelog maratona.

Organizatori pozivaju sve građane i ljubitelje trčanja da dođu u subotu na Bundek, podrže trkače i zajedno s njima se zabave na najluđem trkačkom spektaklu na “nekom drugom svijetu”.