U srijedu je Norijada, očekuju se zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu

Dan maturanata 2018.
Foto: Zagreb.hr

Ovogodišnja Norijada ili, službeno, Dan zagrebačkih maturanata održat će se u srijedu, pa bi Zagrepčani toga dana trebali biti spremni na gužvu u središtu grada te na zastoje i prekide u javnom gradskom prijevozu.

Početak je tradicionalno na Trgu bana Jelačića, gdje će se maturanti okupiti oko 11 sati, da bi kolona, u kojoj se očekuje nekoliko tisuća maturanata, u 12 sati krenula prema Bundeku, gdje će se održati organizirana proslava.

Prema informacijama iz nadležnih gradskih službi, kolona će se kretati trasom Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan, najavila je Policijska uprava Zagrebačka.

Iz ZET-a najavljuju da će, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, u tramvajskom i autobusnom prometu dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja.

Policija građanima, putnicima i vozačima preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba, te da izbjegavaju prometnice kojima će se kretati velika kolona maturanata.

I. Majić