U spomen na Krležu održava se manifestacija “Niko me neće”

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je u Memorijalnom centru Miroslav i Bela Krleža manifestaciju “Niko me neće”, koja se danas, na dan Krležine smrti u spomen na njegov lik i djelo, održava od 12,00 do 22,00 sata na raznim mjestima u gradu.

krleza_manifestacija

Ovo novo multimedijalno događanje osmišljeno je prema autorskom konceptu Gorana Matovića i Sibile Petlevski.

“Kad je Krleža u pitanju, Matović  je neumoran i nepresušan izvor novih ideja. A redovito, ne priređuje komorne obljetnice, koje se naprosto odrađuju, nego režira i upriličuje cjelodnevna događanja na različitim zagrebačkim Krležinim, posvećenim mjestima”, istaknula je zamjenica Kusin. 

“Tako i ova manifestacija ‘Nitko me neće’ počinje na Gvozdu, a završit će večeras u Močvari, uključujući tako ne samo razna mjesta, kompetentne stručnjake za Krležu i njegove suvremenike, nego i najrazličitiju publiku svih generacija kroz koje će Krleža nastaviti živjeti tu među nama, dostojno, kako i zaslužuje.”

Kako se čulo, manifestacija se održava uz podršku Grada Zagreba, Muzeja grada Zagreba, Centra Miroslav Krleža, Memorijalnog prostora Miroslav i Bela Krleža, Teatra poezije i Projekta Theatrum Mundi Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.