ZET objavio: Spremni smo za najavljeni snijeg

Zagrebački električni tramvaj izvršio je sve potrebne aktivnosti uoči najavljene snježne fronte. Koliko god je to moguće, pripremom infrastrukture, vozila i osoblja, u najvećoj se mjeri djeluje preventivno kako bi bila osigurana što bolja prometna povezanost u zimskim uvjetima.

snijeg-zagreb-630

Za nesmetan tijek prometa brinut će, uz druge podružnice Zagrebačkog holdinga, zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima, objavljeno je iz ZET-a.

Četiri tramvajske ralice već su pripravne za čišćenje koridora te će održavati prohodnost na više od 116 kilometara pruge. Uz to, u trenutnim uvjetima dvije brusilice već čiste prugu od lišća, masnoća te drugih faktora koji utječu na promet šinskih vozila.

Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja. U koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba u najvećoj će se mjeri održavati što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza. Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih nesigurnih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, do prolaska specijaliziranih vozila. Zato, tijekom zimskih uvjeta u gradu, savjetujemo ranije kretanje prema odredištu.

Iako je sve učinjeno kako bi se izbjegli ozbiljniji poremećaji u prometu, u slučaju poteškoća na koje ne možemo preventivno utjecati, bit će otvorena besplatna telefonska linija Kontakt centra ZET-a, a informacije će se moći dobiti na broju 0800 200 060.

S obzirom na to da je plan djelovanja Zimske službe ZET-a izrađen još tijekom ljetnih mjeseci, a osigurana je ispravnost svih sklopova od važnosti za nesmetan tijek prometa u zimskim uvjetima, očekujemo najpovoljniju moguću prometnu situaciju u nadolazećim okolnostima.