U Sesvetama oteli mladića, pucali mu iznad glave, zatim ga ubacili u ptljažnik i odvezli

Policija - rotaciona svjetla - noć
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu mladića zbog sumnje da su na području Sesveta oteli 22-godišnjaka i fizički ga zlostavljali.

Sumnja se da su se osumnjičeni u utorak, 7. travnja 2020. godine u večernjim satima, po prethodnom dogovoru našli s oštećenim na području Sesveta. Dolaskom na dogovoreno mjesto prvo su se verbalno sukobili, a što je preraslo u fizički napad osumnjičenih 22-godišnjaka. Tijekom tog sukoba jedan od osumnjičenih, uz prijetnju da će ga ubiti, ispalio je metak iz vatrenog oružja čije je zrno prošlo iznad glave oštećenog, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

U pozadini svega je navodni dug koji oštećeni ima prema osumnjičenim osobama.

Nakon toga, stoji dalje u policijskom priopćenju, osumnjičeni su otvorili prtljažni prostor vozila marke Audi koprivničkih registarskih oznaka kojim su došli na dogovoreno mjesto te naredili oštećenom da uđe, a što je oštećeni, iz straha za život i učinio, nakon čega zatvaraju prtljažni prostor te se vozilom udaljuju u nepoznatom smjeru istovremeno tijekom vožnje tražeći od oštećenog da im vrati novac.

S obzirom da oštećeni nije imao novac kod sebe, zapovjedili su mu da telefonira rodbini i zatraži da mu oni posude novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, inače će ga u suprotnom ubiti. Tek uz obećanje da će dobiti traženi iznos oštećenog puštaju.

Prilikom navedenog događaja oštećeni je lakše ozlijeđen, a osumnjičene su policajci pronašli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.