Policija objavila detalje krađe i pronalaska Mercedesa u Sesvetama, pet osoba umiješano

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje su 32-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka počinila kazneno djelo “krađa” na štetu 68-godišnjaka te da su dvije ženske osobe starosti 27 i 29 godina počinile kazneno djelo “prikrivanje”.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih muškaraca, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, 27. ožujka 2024., dvadesetak minuta iza ponoći, zajedno došli u Ulicu Bartola Kašića u Sesvetama, nakon čega se osumnjičeni 32-godišnjak biciklom dovezao do parkiranog osobnog automobila marke Mercedes-Benz zagrebačkih registarskih oznaka. Potom je, sumnja se, automobil otvorio istim ili sličnim ključem te ga stavio u pogon, a zatim se njime udaljio s mjesta događaja. Nakon počinjene krađe, trojica osumnjičenika otuđeni osobni automobil koristili su za vožnju sve do 12. travnja 2024. kada je osumnjičeni 25-godišnjak angažirao 27-godišnjakinju i 29-godišnjakinju da otuđeni automobil prevezu s adrese na području Sesveta i sakriju ga. Međutim, namjeru da prikriju predmet kaznenog djela omeli su im policijski službenici koji su u Sinjskoj ulici u Sesvetama, nakon što su sjele u automobil i stavile ga u pogon, uhitili osumnjičene ženske osobe, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 25-godišnjaci u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni 31-godišnjak za sada nedostupan te se za njim intenzivno traga.

Protiv 27-godišnjakinje i 29-godišnjakinje kaznena prijava podnesena je redovnim putem.

Automobil, čijom je krađom 68-godišnjak bio oštećen za iznos od oko 30.000 eura, policijski su službenici vratili vlasniku.