Počinje obnova zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete, radovi će biti gotovi za šest mjeseci

Kolodvor Sesvete
Foto: HŽ Infrastruktura

Tvrtke HŽ Infrastruktura d.o.o. i Veselčić d.o.o. danas su potpisale ugovor za radove cjelovite obnove zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete vrijedan 297.468,62 eura bez PDV-a.

Rok za izvođenje je šest mjeseci, a radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike, a bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji, priopćeno je iz tvrtke HŽ Infrastruktura.

Zgradu kolodvora su u pratnji medija obišli predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić zajedno s članovima Uprave i predstavnicima izvođača radova.

Tom je prilikom Ivan Kršić izjavio: “Sesvete – Dugo Selo dionica je s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije. To je nastavak ulaganja na ovome području nakon što smo 2021. izgradili novo stajalište Sesvetska Sopnica. U javnoj nabavi je i izgradnja dodatnog stajališta, Sesvetskih Sela.”

HŽ Infrastruktura trenutačno provodi velike projekte obnove i modernizacije željezničke infrastrukture, a uz obnovu i modernizaciju pruga radi se na obnovi kolodvorskih zgrada diljem Hrvatske.

Trenutačno su u procesu obnove kolodvorske zgrade od Slavonije do Istre, koje se većinom financiraju iz Fonda solidarnosti EU-a ili Državnog proračuna Republike Hrvatske, a važan obol svemu tome dat će i sredstva iz kredita Europske investicijske banke. Za radove na kolodvorskim zgradama koji su u tijeku planirano je više od 2,2 milijuna eura, ističe se u priopćenju.