U Prečkom se gradi Centar za skrb o bolesnoj djeci

Gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Zaklade “Sierra” Višnja Vranešić položili su kamen temeljac za Centar za skrb o bolesnoj djeci u naselju Prečko, prvi takve vrste u Hrvatskoj, za čiju su gradnju potpisali Sporazum u kolovozu ove godine.

centar_sierra_precko

“Dugo smo ovo čekali ali ipak smo zajedno uspjeli realizirati. Posebno se veselim trenutku otvorenja na koji, vjerujem, nećemo čekati dulje od godine dana, dodao je gradonačelnik Bandić”, uz zahvalu svima koji su doprinijeli gradnji Centra. Moramo uvijek biti u službi onih najpotrebitijih i omogućiti našim mališanima što bolje uvjete za ozdravljenje.

Prvi potpis za realizaciju ovog Projekta stavljen je prije osam godina u Gradskom uredu za zdravstvo i socijalnu skrb, a danas smo ovdje u za nas značajnom i velikom trenutku početka gradnje Centra, napomenula je Višnja Vranešić, zahvalivši gradonačelniku na potpori i partnerstvu.

Ovakvi centri u kojima djeca zajedno s roditeljima u domaćoj atmosferi, a opet uz medicinsku skrb, borave nakon operacija ili drugih zahvata uobičajeni su u europskim zemljama, a i ispitivanja su pokazala da je za djecu taj način bolji i manje stresniji od boravka u bolnici, dodala je predsjednica Zaklade Sierra. Zato smo ovaj projekt naše Zaklade i Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj nazvali Dom daleko od doma, a nastojat ćemo u Centru organizirati i odjel palijativne skrbi.

Kako se čulo, Centar za skrb o bolesnoj djeci prostirat će se na 1.674,30 m2, imat će 20 soba i moći će primiti maksimalno 50 osoba. Gradnja će koštati oko 16 milijuna kuna s PDV-om, a financirat će je Grad Zagreb i Zaklada Sierra, svaki s udjelom od 50 posto.