PARK TRNJANSKA SAVICA: Bandić pokrenuo obnovu, aktivisti ogorčeni, najavljuju nove prosvjede

Park Trnjanska Savica
Foto: Zagreb.hr

Danas počinje uređenje parka Trnjanska Savica, smještenog između Lastovske ulice, Ulice Zinke Kunc i Prisavlja u zagrebačkom naselju Savica.

“Park ćemo urediti na najbolji mogući način i bit će najljepši u Zagrebu. Grad je za uređenje osigurao 12 milijuna kuna i za dva mjeseca se vidimo na otvorenju”, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je, također, istaknuo kako je poznato da je prvotna ideja bila da se na ovom prostoru sagradi crkva, ali je zbog prosvjeda građana, nađena nova lokacija 200 metara južnije uz Savski nasip.

Park Trnjanska Savica
Foto: Zagreb.hr

“Uvijek sam govorio da na Savici ima mjesta i za crkvu i za park”, dodao je, napomenuvši da je Grad na novoj lokaciji za crkvu, uz postojeće gradsko zemljište, kupio dodatna zemljišta za gradnju novog kompleksa te da će uskoro biti ispunjeni svi uvjeti za početak gradnje.

Međutim, građani okupljeni u Inicijativi “Čuvajmo naš park” nisu oduševljeni ovim projektom, tvrde da je riječ o samovolji gradonačelnika.

“Pod okriljem noći ovdje je postavljena tabla. Nikoga se ništa nije pitalo niti je konzultiran mjesni odbor. Nisu uključeni stručnjaci ni građani. Radi opet bez javnog natječaja i uključivanja javnosti bez da se ikoga pita. Mi nismo protiv uređenja parka, ali smo protiv ovakvih stvari i načina na koji se radi”, objasnio je čuvar parka iz građanske inicijative Igor Kramarić, prenosi Radio Sljeme.

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će se spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. “Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba”, dodali su iz Inicijative, ističući kako je za ovaj projekt odabran projektant “Arhitektura u bijelom” – poduzeće osnovano prije svega TRI mjeseca.

Na priloženim fotografijama možete vidjeti kako bi trebao izgledati park nakon obnove koju je najavio gradonačelnik Bandić.

Park Trnjanska Savica
Foto: Zagreb.hr