Jedan vozio pijan i bez vozačke, drugi bez prometne, treći pijan sletio s kolnika, evo kolike kazne su im izrečene

Foto: MUP

Zagrebačka policija izvijestila je da je trojici vozača nadležni prekršajni sud izrekao kazne veće od 2000 eura.

U srijedu, 27. rujna u ponoć, 43-godišnjak za vrijeme dok je u krvi imao nedopuštenu koncentraciju alkohola 2,14 g/kg te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ne važeća, odnosno istekla 2016. godine, upravljao je osobnim automobilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole u lipnju 2023. godine, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Ulice Radoslava Cimermana prometnom trakom za ravno i desno u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Avenije Dubrovnik i ulice Trnsko izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.360 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana, 27. rujna oko 22.30 sati, 27-godišnjak upravljao je osobnim automobilom, a kretao se Jadranskom avenijom u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača je utvrđeno da upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,03 g/kg. Nadalje, utvrđeno je da okrivljeni kod sebe nema prometnu dozvolu, da je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana te da nije produžio važenje police obveznog osiguranja u prometu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.465 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 3 mjeseca.

Dan ranije, 26. rujna u 21.20 sati, 40-godišnjak je upravljao teretnim automobilom, a kretao se kolnikom Sokolske ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Mariborskom ulicom je utvrđeno da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok je u krvi imao nedopuštenu koncentraciju alkohola od 0,85 g/kg. I ovaj vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.240 eura.