U Lisinski stigao novi koncertni klavir vrijedan 1.170.000 kuna!

klavir-lisinski-aljosa-jurinic

U velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski predstavljen je novi vrhunski koncertni klavir marke Steinway & Sons, vrijedan 1.170.000,00 kuna, koji je Grad Zagreb osigurao za Koncertnu dvoranu.

Prve note tom je prigodom odsvirao Aljoša Jurinić, najuspješnija hrvatska pijanistička zvijezda mlađeg naraštaja, objavio je službeni gradski portal Zagreb.hr.

Ovaj klavir smo dugo čekali i zato mu se još više veselimo, rekao je ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević, napomenuvši da je ovo treća kapitalna investicija koju im je Grad omogućio od kada je on ravnatelj.

Dvije su bile za uređenje Dvorane, a ova je ljepotica prva kapitalna investicija direktno vezana uz glazbu, dodao je uz zahvalu Gradu i gradonačelniku bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

“Koncertna dvorana zaslužuje klavir ovakve kvalitete, pogotovo stoga što je zadnji nabavljen prije 16 godina”, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić, najavivši da će prvog dana proljeća iduće godine još jedan klavir iste marke i kvalitete stići u dvoranu Vatroslav Lisinski.

Uz čestitke Aljoši Juriniću na trudu i iznimnoj uspješnosti u Hrvatskoj i u svijetu, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će i mnogi naši glazbenici imati priliku svirati na vrhunskom instrumentu.

Kako se čulo, novi koncertni klavir održavat će Piano centar. Predstavnik Centra Mario Kovačević istaknuo je da mu je čast što je dio ovog događaja te napomenuo da će ovo vrhunsko djelo, kojeg je izradila tvrtka s tradicijom od 130 godina, biti uvijek spreman za održavanje koncerata.

Foto: Zagreb.hr