U Jastrebarskom po četvrti put održana Diplomatska berba

Predsjednik Ivo Josipović u pratnji supruge Tatjane, prošlu subotu je u Jastrebarskom po četvrti put ugostio četrdesetak veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj u već tradicionalnoj “Diplomatskoj berbi”.

josipovic-diplomatska-berba-jastrebarsko

Predsjednika i veleposlanike dočekao je i pozdravio gradonačelnik Zvonimir Novosel u Perivoju ispred dvorca Erdödy, a obišli su i izložbu “Građani i grofovi – između ljubavi i mržnje”, postavljenu u Žitnici prigodom završetka EU projekta “Probuđena kulturna baština”. U svojem kratkom obraćanju, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što održavanje Diplomatske berbe polako prerasta u tradiciju te što je Grad postao prepoznatljiva destinacija.

Osim veleposlanika, prisutni su bili Ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović, Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, Nenad Strizrep te načelnica sektora za obrt, u Ministarstvu poduzetništva i obrta Nadica Žužak.

Državne izaslanike, veleposlanike kao i ostale okupljene Jaskance, kratko je pozdravio i predsjednik Josipović rekavši kako mu je zadovoljstvo što je ponovno u Jastrebarskom na Diplomatskoj berbi te što je Diplomatska berba postala dio brenda grada Jastrebarskog.

Izvor: jastrebarsko.hr