U Istri se srušio akrobatski zrakoplov, dvojica pilota poginula

Akrobatski zrakoplov Zlin pao je jučer u more između ACI Marine u Pomeru i Medulina pri čemu su oba pilota iz Zagreba poginula, izvještava PU istarska. Zrakoplov pilotske škole Peryton raspao se pri udarcu u površinu mora. Komadi aviona potonuli su na šest metara dubine. Iz Perytona je potvrđeno je da je stradao njihov instruktor Siniša Pačić. Akrobatski zrakoplov u kojem je stradao sam je doveo iz Češke.

nesrecaaviona

„Zajedno s prijateljem uputio se na trenažni let. Iz Zagreba su odletjeli do Lesca (pored Bleda), nakon toga su svratili do Portoroža da bi pauzu napravili u Medulinu, na maloj stazi pored pulskog aerodroma. Nakon odmora, rutinski panoramski let iznad Pulskog akvatorija bio je koban. Zauvijek nas je napustio naš – Čić Pa! Zbogom prijatelju!“, poručili su iz škole Peryton.

U zrakoplovu su bili pilot iz Zagreba i njegov prijatelj. Zrakoplov je nisko letio i pokušavao izvesti akrobacije u letu, nakon čeka je udario u površinu mora i raspao se.

Nesreći je svjedočilo više osoba u okolnim brodicama. Nisu mogli pomoći putnicima. Očevici su ispričali da se putnici iz aviona nalaze u dijelu aviona koji je potonuo 300 metara od obale.

Turisti koji su gledali s terase apartmana u Medulinu kažu da se vidio veliki stup vode, dok je osoba koja ih je vidjela iz veće blizine rekla kako je avion eksplodirao prije samog dodira s vodom. Njihova tijela iz potopljenog zrakoplova izvukli su ronioci.

Uzrok nesreće utvrdit će istražitelji Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. (Foto: Regional Express)