I gradonačelnik Bandić uputio apel vozačima da pripaze na školarce

znakU povodu početka školske godine, kada se u promet uključuje više od 99.000 učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, među kojima 7.313 prvašića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upućuje apel vozačima da budu još oprezniji, a djecu moli da budu pažljiva u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice:

Dragi školarci, drage učenice i učenici,

Na pragu smo još jedne školske godine, godine u kojoj vas očekuju novi izazovi, nova iskustva, prijatelji.

Vi ste najvrednije što imamo u ovom gradu koji raste i razvija se zajedno s vama. Zato smo osnovnoškolcima ove godine ponovo osigurali besplatne udžbenike, učenicima i studentima čije obitelji nisu u mogućnosti – Grad i dalje sufinancira javni prijevoz, gradimo i obnavljamo škole i dvorane… Činimo sve kako bi vam olakšali školovanje i pomogli da izgradite budućnost kakvu zaslužujete.

Uz apel vozačima da ovih dana, kada počinje škola, budu još oprezniji nego dosad molim vas, dragi moji mladi sugrađani, da budete pažljivi u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice. Kao što uvijek ponavljam, premala smo zemlja i premali grad da bismo dopustili da o vama, koji ste nada ove zemlje i ovoga grada, čitamo na stranicama crnih kronika.

Dragi školarci, želim vam uspjeh u učenju, što bolje ocjene i mnogo radosti u novoj školskoj godini.

Sretno!