Zbog jakog vjetra srušila se građevinska skela u središtu Zagreba, radnici se uspjeli spasiti

Ilustracija | Foto: ZG express

U središtu Zagreba, u Petrinjskoj ulici 30, na zgradi Policije, danas se srušila građevinska skela, izvijestila je zagrebačka policija.

“Danas 9. veljače 2024. godine oko 12.45 sati u Zagrebu, Petrinjska br. 30, najvjerojatnije zbog jakog vjetra došlo je do urušavanja skele na prometni trak kojom prilikom je oštećen jedan osobni automobil”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Prema zasada utvrđenom ozlijeđenih osoba nema. Petrinjskom ulicom u smjeru sjevera promet je u potpunosti obustavljen a vozi se okolnim ulicama.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih rekao je za HRT da u urušavanju skele na zgradi policije u Petrinjskoj ulici 30 nema ozlijeđenih jer su radnici uspjeli pobjeći, a na ulici nije bilo nikoga.

Jembrih je u izjavi za medije rekao kako je vrijeme dolaska vatrogasaca na mjesto događaja bilo četiri minute.

“Nakon dolaska, krenuli smo u pretraživanje tog dijela ulice koji je bio zarušen. Na sreću, nema stradalih osoba. Izgleda da je skela polako padala, tako da su radnici koji su bili na skeli uspjeli pobjeći kroz prozore unutra”, rekao je.

“Danas, nešto prije 13 sati, primili smo cijeli niz dojava građana o urušavanja skele u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Sukladno standardnom operativnom postupku za spašavanje ispod skela, odnosno – sa visine, upućeno je pet vatrogasnih vozila. Prvo vozilo, koje je specijalizirano za spašavanje iz ruševina, vraćeno je odmah po dolasku na mjesto intervencije”, izjavio je za HRT zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.