U dane Martinja policija uhitila 12 vozača, a 14 ih odvela na otriježnjenje u posebne prostorije

Policija
Foto: MUP

U dane Martinja, od 8. do 12. studenog, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je pojačana provjera alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcije, 14 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 12 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Utvrđeno je ukupno 886 prometnih prekršaja, od čega 131 prekršaj vozača s alkoholom, zatim 249 prekršaja nepropisne brzine, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 48 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva pod zabranom, 13 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 369 ostalih prekršaja, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Akcija je bila usmjerena na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje s nedopuštenom koncentracijom alkohola u prometu, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima u dane vikenda te u noći s ponedjeljka na utorak, kao i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice teških prometnih nesreća.