UHIĆENA DVA VOZAČA: Mrtvi pijani za volanom, jednom izrečena kazna od 2.910, drugom od čak 4.930 eura!

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija privela je na sud dvojicu vozača zatečenih za volanom u pijanom stanju. Kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja motornim vozilo.

“U ponedjeljak, 3. lipnja 2024. godine u 23.45 sati, 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3,43 g/kg u organizmu, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrgovići na kojem se prometom upravlja semaforima koji su radili automatski i ispravno, nije brzinu kretanja vozila prilagodio stanju ceste te je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta”, priopćila je PU zagrebačka.

Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.910 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

U srijedu, 5. lipnja oko 15 sati, 27-godišnjak upravljao je osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka kolnikom Jadranske avenije u smjeru istoka.

Nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da je upravljao navedenim motornim vozilom u prometu na cesti za vrijeme dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije temeljem rješenja Općinskog suda u Zlataru.

Nadalje, alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola 2,90 g/kg u organizmu, tijekom vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Nadalje, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike pogrdnim riječima.

Zbog počinjenih prekršaja, vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 4.930 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.