Kolumbijcu iz ruksaka ukrala novčanik sa 6.560 eura, ispostavilo se da je to samo jedna u nizu krađa

Policija
Foto: PUZ

Zagrebačka policija uhitila je 19-godišnju djevojku zbog sumnje da počinila 18 krađa. Žrtve su putnici na Autobusnom kolodvori te u tramvajima.

Među njima ima hrvatskih državljana te državljana Njemačke, Indije, Grčke, Malezije, Kine, Kanade, Kolumbije i Koreje.

Slučaj se počeo raspetljavati 5. studenoga kada je na dolaznom peronu na Autobusnom kolodvoru Zagreb oko 22 sata iz ruksaka otuđila novčanik državljanina Kolumbije starosti 61 godinu, objavila je PU zagrebačka.

Građanin koji je uočio događaj zatražio je intervenciju policije. Policijski službenici su izašli na mjesto dojave gdje su zatekli osobu koja se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

Tijekom postupanja policije kod osumnjičene 19-godišnjakinje pronađen je otuđen novac i to 6.560 eura i 80.000 čeških kruna, za koji se posumnjalo da je otuđen od oštećenog državljana Kolumbije, što je kasnije i potvrđeno.

Sav novac koji mu je osumnjičena 19-godišnjakinja otuđila, vraćen mu je, a na čemu je on bio iznimno zahvalan policiji.

Osumnjičena je privedena u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje kroz koje je potvrđena sumnja kako je počinila još ukupno 17 kaznenih djela krađa, na način da je od 31. siječnja do 17. listopada 2019. torbica otuđivala novčanike s dokumentima, novcem, bankovnim karticama i mobitelima.

Novčanike je krala prilikom ulaska u tramvaje ili tijekom vožnje u tramvajima te na dolaznim peronima Autobusnog kolodvora.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, dok će za ostalih 17 kaznenih djela biti podnijeto posebno izvješće.

Komentari