U automobilu koji je koristio policijski službenik pronađeno 77 kg marihuane

Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

“Sumnja se da su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. Policijska sumnja je potvrđena sredinom studenog 2023. godine kad su na području Velike Gorice, policijski službenici zatekli osumnjičene u vozilima s kojima se koriste”, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Naime, zbog sumnje u protupravno ponašanje zatečenih osoba, na temelju naloga nadležnog suda obavljena je pretraga vozila s kojim se koristio 37-godišnjak te je u vozilu pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77,34 kilograma.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

S obzirom da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, on je rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.