TUŽNA VIJEST: U 61. godini života preminuo je glazbenik Massimo Savić

Foto: Screenshot Youtube / Aquarius Records

U petak poslijepodne preminuo je hrvatski glazbenik i pjevač Massimo Savić. Tužnu vijest potvrdili su za HRT iz diskografske kuće Aquarius Records.

Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure”, stoji u objavi na Facebooku koje potpisuju Massimove kćeri, Ena i Mirna.

Massimo Savić rođen je u Puli 6. lipnja 1962. godine.

Početkom 80-desetih u Zagrebu je osnovao grupu Dorian Gray koja je već po objavi prvog albuma “Sjaj u tami” 1983. godine postala popularna i rado slušana.

Četiri godine Massimo kasnije izdaje prvi solo album “Stranac u noći”, a slijede “Riječi čarobne” i još četiri albuma do 1995.

Nakon 2003. uslijedili su albumi s pjesmama koje mu četiri godine za redom donose nagradu Porin.

U rujnu 2008. album “Sunce se ponovo rađa” donosi novi studijski materijal te, na 20. dodjeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Massimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje glazbenik s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.