Policija kod Stare Gradiške pronašla tri utopljena i 20 preživjelih ilegalnih migranata

Ilustracija | Foto: MUP

Pripadnici granične policije iz Stare Gradiške jutros su na poplavljenom području zatekli 20 stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, te tri mrtva tijela.

“Jutros, 23. prosinca oko 6 sati, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška obavijestili su Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske da su tijekom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Nedaleko u njihovoj blizini pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih osoba za koje za sada nije poznat uzrok smrti, te slijedi medicinska obdukcija, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u suradnji sa djelatnicima HGSS do popodnevnih sati kada je pronađeno i treće tijelo”, objavila je PU brodsko-posavska.

Slijedi očevid te daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

Iz ove policijske uprave upozoravaju na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice – nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

“Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba. Također apeliramo i na aktiviste i nevladine organizacije koji nas često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti poglavito sada u zimskim mjesecima”, stoji u objavi PU brodsko-posavske.