TRAŽIO GA I INTREPOL: U BiH pronađen skupocjeni Mercedes koji je u veljači ukraden u Zagrebu

Foto: MUP RS

Skupocjeni Mercedes AMG GTR koji vrijedi preko 200.000 EUR, a koji je u veljači ukraden u Zagrebu pronađen je u susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije pokraj Banja Luke.

Bijeli kabrio Mercedes u vlasništvu 81-godišnjaka pronađen je u mjestu Laktaši, objavila je televizija N1.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Banjaluka pronašli u mjestu Boškovići, kod Laktaša skupocjeni Mercedes AMG GTR.

Mercedes je u periodu od 11.02.2023. godine do 21.02.2023. godine, kao što smo već pisali, otuđen od strane nepoznate osobe ili više njih na području Zagreba.

“Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske suradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalasku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznate osobe ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, općina Laktaši”, priopćili su iz MUP-a RS.

Dodaju kako su sinoć, 08.03.2023. godine, oko 21 sat u mjestu Boškovići izvršili pretres navedenih lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzet i BMW X5.