NISU SE MUČILI S BRAVAMA: Policija otkrila kako je domišljati dvojac krao automobile u Zagrebu

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela “krađa” te jedno kazneno djelo “krađa” u pokušaju.

Naime sumnja se da su od 7. siječnja do 23. veljače 2024. godine, u pet navrata i to po danu, na području Maksimira i Novog Zagreba, po prethodnom zajedničkom dogovoru s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, dolazili na javna parkirališta te koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, utovarili njega osobne automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili na zasada neutvrđenoj adresi te ih kasnije prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata i to 3. ožujka te 1. travnja 2024. godine, koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili osobni automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka na području Novog Zagreba te osobni automobil marke Opel bez registarskih oznaka na području Maksimira na način da su ih uz pomoć sajle podigli na to vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru.

Sumnja se da su osumnjičeni 1. travnja, na području Novog Zagreba, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na parkiralištu u Balokovićevoj ulici pokušali otuđiti vozilo marke BMW talijanskih registarskih oznaka koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka ali su ih spriječili policijski službenici te su uhićeni.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 12.700 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu.