Ukradenim autom išao u pljačku, zatim bježao policiji pa sletio s kolnika, probio ogradu…

Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 11 kaznenih djela “krađe” i jednog kaznenog djela “razbojništva”.

“Naime sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak od 3. do 19. siječnja 2024. godine na području Zagreba i Dugog Sela, počinio niz imovinskih kaznenih djela s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari. Osumnjičenom su cilj bili parfemi, torbice, novčanici ali i osobni automobil”, priopćila je PU zagrebačka.

Tako je 19. siječnja 2024. godine na području Dubrave u ranim jutarnjim satima otuđio osobni automobil marke “Volvo” zagrebačkih registarskih oznaka, da bi u idućih 5 minuta s prethodno otuđenim osobnim automobilom dovezao se do autobusnog stajališta na području Maksimira gdje je uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 46-godišnjakinjom te joj otuđio novac, bankovne kartice i osobne dokumente.

Također u tri navrata, sumnja se, 23-godišnjak je iz trgovine na području Maksimira otuđio 11 ženskih torbica i jedan novčanik.
Isto tako, sumnja se da je počinio ukupno sedam krađa iz trgovina na području Dubrave, Centra, Maksimira, Črnomerca i Dugog Sela gdje je otuđio 30 parfema.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 8.978,10 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 23-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok su podnijeli posebno izvješće nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policija je u nedjelju objavila detalje o krađi i pronalasku vozila o kojem je ovdje riječ.

“Jučer, 20. siječnja oko 23.05 sati na području Trešnjevke policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, Ravnateljstva policije, uočili su osobni automobil marke Volvo zagrebačkih registarskih oznaka prethodno otuđen na području Dubrave, a kojim je kolnikom Zagrebačke avenije upravljao tada nepoznati muškarac. Vozač automobila odbio se zaustaviti na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg. Nakon skretanja na Zagrebačku cestu, na križanju s Medarskom ulicom izazvao je prometnu nesreću udarivši vozilom u parkirani automobil, da bi potom uslijed zanošenja vozilom sletio s kolnika te udario u ogradu trgovačkog društva na Zagrebačkoj cesti koju je probio te se vozilo nastavilo kretati travnatom površinom unutar prostora poduzeće, a potom se uslijed oštećenja nastalih u prometnoj nesreći zaustavilo na asfaltiranom parkiralištu. Vozač je zatim izišao iz vozila te pješice nastavio bježati prema Rudeškoj cesti, no policijski službenici s Črnomerca koji su se uključili u potjeru, sustigli su ga na Rudeškoj cesti te su nad istim uporabili sredstva prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje i uhitili ga, a potom utvrdili da se radi o 23-godišnjaku”, objavila je PU zagrebačka.

Zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći vozaču je pružena liječnička pomoć te je hospitaliziran u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Tijekom događaja, pri uporabi sredstava prisile, lakše je ozlijeđen i jedan policijski službenik.