SVJETSKO PRVENSTVO U RONJENJU NA DAH: Hrvatskoj tri zlata i dva srebra!

SVJETSKO PRVENSTVO U RONJENJU NA DAH: Hrvatskoj tri zlata i dva srebra!
Foto: Privatni album – Mirela Kardašević

U Beogradu je završeno Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje se održavalo od 21. do 27. lipnja. Naša reprezentacija vratila se sa izvrsnim rezultatima, kući su donijeli tri zlata i dva srebra.

Najuspješnija je bila Mirela Kardašević sa osvojene tri medalje. Zlatna medalja u disciplini dinamika bez peraja DNF sa preronjenih 191 metar, srebrna u dinamici sa bifin perajama DYNB i preronjenih 232 m, te srebrna u dinamici sa monoperajom DYN i preronjenih 256 m.

Svi rezultati su nacionalni rekordi, a dva srebra su bili i svjetski rekordi no izgubila je zlato u te dvije discipline za svega par metara.

“Nakon što su mi se dojmovi malo smirili, moram priznati da sam iznimno zadovoljna kako je prošlo ovo Svjetsko prvenstvo. Konkurencija je bila iznimno jaka, ja sam nastupala u sve tri dinamičke discipline tako da je umor na kraju ipak malo prevladao, no sve u svemu sam jako zadovoljna. Vratila sam se kao najuspješniji sportaš. Sada slijedi kratki odmor i onda se počinjem spremati za dubinsku sezonu i Svjetsko dubinsko prvenstvo koje je na rasporedu u 10. mjesecu”, rekla je Mirela Kardašević.

Vitomir Maričić bio je zlatni u dinamici s perajama, dok je Vanja Peleš osvojio zlato u dinamici bez peraja DNF sa preronjenih 226 m što je ujedno i nacionalni rekord.

Ovo je odličan pokazatelj rada naših ronioca koji treniraju pod stručnim okom trenera Ivana Drviša i nakon ovog svjetskog prvenstva ronjenje je samo jedan korak udaljen od nastupa na Olimpijskim igrama 2024. godine.